Welcome to NZBCHRONICLE

Registreer nu om toegang te krijgen tot al onze functies. Wanneer u eenmaal geregistreerd en ingelogd bent, kunt u een bijdrage leveren aan deze site door het indienen van uw eigen content, of het beantwoorden van de bestaande inhoud.  U zult in staat zijn om uw profiel aan te passen, het ontvangen van reputatie punten als beloning voor het indienen van de inhoud. Maar ook de communicatie met andere leden via uw eigen prive-inbox behoort tot de mogelijkheden, plus nog veel meer! Dit bericht zal worden verwijderd zodra u zich heeft aangemeld.

Let op het kan zijn dat de validatie mail in de spam box  terecht komt!

Sign in to follow this  
mp3catcher

Chat regels

 

Chat regels

Algemeen

Hier zijn een aantal regels die van belang zijn voor deze chat. Deze regels zijn er om het chatten voor iedereen plezierig te houden. Wie zich herhaaldelijk niet aan de regels houdt, loopt het risico uit de chatbox verwijderd te worden.

Samenvatting van de regels:

De voertaal in de chatbox is Nederlands . Andere talen mogen uitsluitend gesproken worden in prive box als deze aanwezig is.

Respecteer je medemens! Racistische, beledigende of misleidend uitingen worden niet getolereerd.

Het typen van tekst in hoofdletters is niet toegestaan. Dit staat gelijk aan schreeuwen.

Het overmatig herhalen van dezelfde tekst, woord en letters is niet toegestaan. (flooding)
Dit geldt ook voor afbeeldingen als emoticons. Hele regels vol zetten hiermee wordt ook als flooden beschouwd.

Spamming, het maken van reclame voor producten of diensten is niet toegestaan.
Privé website vallen hier buiten, echter let wel op dat je geen persoonlijke gegevens op die site heb staan dan.

Het gebruik van de chat voor illegale handelingen is per definitie niet toegestaan.

Het geven van persoonlijke info (telefoonnummer, bankrekeningnummer, huisadres etc) aan anderen is niet aan te raden. Er wordt vaak misbruik van gemaakt.

Voorkom ongewenst in privebox gaan, vraag het even netjes

 

Indien u problemen hebt met één van de operators of met andere zaken omtrent abuse (misbruik) van deze regels op onze chatserver, kan u steeds mailen naar info@nzbchronicle.net voor meer info of om klacht tegen een operator/chatter neer te leggen.
Gelieve wel enkel te mailen voor een serieuze zaak, waar geen andere uitweg is. Mail dus niet voor persoonlijke problemen.

 

 

Geen flood en niet herhalen

Wat is flood?

Flood is eigenlijk vrij simpel, het is herhaaldelijk en vrij snel nutteloze tekst in het kanaal verspreiden.

Een typisch voorbeeld van flood:

[chatter] fbesgiusrfd

[chatter] hnrdehrnhhndx

[chatter] nhgvfhfbfd

[chatter] nhgvfhfbfd

[chatter] nhgvfhfbfd

Dit is dus enorm storend voor de andere chatters en is daarom niet gewenst op onze chatkanalen. Andere vormen van flood zijn herhalen (3x dezelfde regel na elkaar op het kanaal zeggen, leidt tot een kick, 5x leidt direct tot een ban. Verder heb je ook nog lineflood, een vb:

Halllllllllllllllllllllllooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Ook dit is uitermate storend en ongewenst.

 

Geen hoofdletters

In hoofdletters typen op de chat, is eigenlijk identiek hetzelfde als in het echte leven schreeuwen tegen een persoon die net voor u staat. Dit is dus eigenlijk niet bepaald beleefd en het is ook niet aan te zien als iedereen op de chat in hoofdletters aan het typen is.

Wanneer je in hoofdletters typt, zal je hier op worden aangesproken door een van de chat operators. Wordt dit genegeert dan zal je een waarschuwing komen, dit kan zowel door een kick met een melding, als er op aangesproken worden. Blijf je doorgaan met het typen van hoofdletter zal je tijdelijk verbannen worden van de chat.

 

Geen racisme, discriminatie, pornografie/pedofilie

Als er 1 ding is, waar wij als operators enorm streng op zijn, is het deze regel wel. Elkeen van deze begrippen leiden bij mij onmiddelijk tot ban. Nicknames zoals hitler en dergelijke worden ook direct van de server verbannen.

 

Geen geruzie of vuil taalgebruik

Hou persoonlijke ruzies buiten het chatkanaal of praat ze prive uit. De anderen hebben daar niks mee te maken, dus regel dat gewoon prive. Praat dat rustig uit zonder mekaar de huid vol te schelden.

Het is niet de bedoeling dat uw taalgebruik vulgair of beledigend is. Het zijn nog steeds mensen waar je tegen praat en wat respect op zijn plaats is niets teveel. Probeer een ruzie ook zoveel mogelijk te vermijden, wees wat verdraagzaam en vraag prive wat het probleem precies is. Indien er geen uitweg is, vraag dan een operator om hulp.

 

Hacken en/of andere illigale praktijken

Het is niet toegestaan om te hacken (inbreken op servers), een servers aanvallen (nuken), ongewenste berichten (spammen) en andere wantoestanden.

Dit alles komt neer op, dat alles wat in het normale leven illigaal of strafbaar is, ook hier niet is toegestaan.

 

Ongewenst prive gaan

Als je in een privebox gaat bedenk dan altijd dat de andere chatter dit misschien niet wil. Als een chatter aangeeft dat hij/zij niet het leuk vindt dat jij privé komt, verlaat dan onmiddellijk de privebox en werk netjes.

Als er herhaaldelijk klachten binnen komen van verkeerd gebruik van de privebox wordt je verwijdert van de chat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this